AEROPress®

Használati útmutató a tökéletes csészéhez

Termékismertető

AeroPress-el a kávékészítés gyors és végtelenül egyszerű. Az őrlemény mennyiségének vagy a víz hőfokának megváltoztatásával mindig egy másfajta, izgalmas italt kaphatunk ugyanabból a kávéból. Nem foglal nagy helyet, így kirándulásokra vagy nyaralásra is magunkkal vihetjük. Egytől négy csészényi kávét készíthetünk vele.

Amire szükséged van

AeroPress
AeroPress filter
Kávédaráló
1 AeroPress kanálnyi (17g) kávé
Forró víz (96°C)
Keverőlapát
Időzítő
Csésze

Brew Time

5 perc

Gyerünk, készítsük el!

#1. lépés

Őröljünk közepesen szemcsés finomságúra 17g világosabb pörkölésű 100% arabika kávét, és tegyünk egy papírfiltert a szűrőbe és öntsük le egy kevés vízzel, hogy nedves legyen.

#2. lépés

A szűrőt tekerjük rá a tartályra, és az egészet tegyük rá egy megfelelő űrtartalmú, előmelegített csészére/kiöntőre, hogy abba folyhasson majd a kávé, majd a tölcsér segítségével adagoljuk az őrleményt a tartályba.

#3. lépés

Forró (90-95ºC-os, 170 ml-nyi) vízzel lassan felöntjük. Ügyeljünk arra, hogy szép vékony sugárban, körkörös mozdulatokkal, lassan engedjük rá a vizet a kávéra – így az megfelelően el tud keveredni. A keverő lapáttal érdemes összekeverni a vízben ázó őrleményt, hogy hatékonyabb legyen a kávé kivonatolása. A gumírozott végével ráhelyezzünk a préselő hengert a tartályra. Várakozzunk egy-két percet.

#4. lépés

Lassan, folyamatos erőt kifejtve elkezdjük átnyomni a kávét.
Megfelelő őrleményfinomság esetén éreznünk kell az ellenállást miközben a préselést végezzük, de 20-30 mp alatt kényelmesen át tudjuk nyomni a kávét.
Javasoljuk, hogy a préselést állítsuk meg, még mielőtt a kávézaccot elérnénk. Így pár csepp kávé ugyan kárba vész, de sokkal kevesebb fanyar, keserű anyagot oldunk ki.
Bátran kísérletezzünk különböző kávékkal, őrleményfinomsággal és  adagmennyiséggel. Finomabb őrlemény esetén rövidebb, durvább őrleménynél hosszabb áztatási időt érdemes alkalmazni. 

Élvezd!


Biztonságos fizetés:


A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja.


MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013


Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.

info@coffeeclan.hu


Kérdésed van? Segítünk!